Obren 25 noves escoles en llengua bretona

Del total 17 llocs nous oberts són a primària i 8 al segon grau. De les primeres, un total de disset són a la xarxa pública. El 2017 s’havien obert 10, que va ser el desenvolupament més important d’aquest sector. Aquesta ampliació de l'oferta més que en el passat és el resultat d'una institucionalització gradual dels procediments d'obertura:
-  creació de l'OPLB (Oficina Pública per a la Llengua Bretona) el 2010,
- adopció el 2013 de la Llei de refundació escolar que preveu que S’hauria de promoure l’educació bilingüe ”(article L 312-10 del Codi d’educació)
- signatura del Conveni Estat-Regió 2015-2020 que va suposar la implementació d’un pla de desenvolupament bianual a les obertures de programes en el públic.

L'Acadèmia de Roazhon compta amb 16 obertures al primer grau. 15 escoles públiques addicionals tenen una línia bilingüe: 5 a Morbihan (Auray, un segon lloc a Hennebont, Questembert, Lanvaudan, Locmiquélic), 4 al Finistère (un segon lloc a Quimper, Pleyben, RPI Ploudiry-La Martyre , Saint-Divy), 3 a Ille-et-Vilaine (Dinard, Pleumeleuc, Orgères) i 3 a les Côtes d'Armor (Lamballe-Armor, un segon lloc a Lannion, Pledran). Una escola  catòlica també té una línia bilingüe (Hennebont, de nou un segon lloc). A l'Acadèmia de Naoned, la xarxa pública s'ha obert una a Blain.

A secundària set col·legis addicionals tenen un flux bilingüe. Es tracta de 4 col·legis públics (Baud, Hennebont, Plouneour-Menez, Rostrenen) i 3 col·legis catòlics (Quimper, Muzillac, Pontivy). L’escola secundària catòlica de Guingamp també ha obert un classe bilingüe.

Comentaris